3 tips om inwoners verliefd te laten worden op hun binnenstad

Door:ย  Marleen Strien

Ons doel is om inwoners van middelgrote steden weer verliefd te maken op hun stad. Om ze te herinneren in wat voor mooie en unieke plek zij wonen. ๐— ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ต๐—ผ๐—ฒ ๐—ฑ๐—ผ๐—ฒ ๐—ท๐—ฒ ๐—ฑ๐—ฎ๐˜? Hierbij 3 tips om inwoners verliefd te laten worden op hun binnenstad:
1. Zet inwoners op 1

Het valt mij op dat in binnensteden door gemeenten vaak als eerst gekeken wordt naar bezoekers. Maar je eigen inwoner is de basis van de stad en zij bepalen in grote mate de leefbaarheid en het welzijn van de stad. ๐—”๐—น๐˜€ ๐˜‡๐—ถ๐—ท ๐˜๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐˜‡๐—ถ๐—ท๐—ป, ๐˜‡๐—ถ๐—ท๐—ป ๐˜‡๐—ฒ ๐—ท๐—ฒ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฒ ๐—ฎ๐—บ๐—ฏ๐—ฎ๐˜€๐˜€๐—ฎ๐—ฑ๐—ฒ๐˜‚๐—ฟ. Laat inwoners verliefd worden dan volgen de bezoekers later.

2. Wet van aardbeienjam

De wet van aardbeienjam stelt dat hoe meer opties er zijn, hoe moeilijker het is om een keuze te maken. Er zijn kansen voor middelgrote en kleine kernen door vooral focus aan te brengen en te specialiseren: ๐˜„๐—ฒ๐—ฒ๐˜€ ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜ ๐—ฎ๐—น๐—น๐—ฒ๐˜€ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ถ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป, ๐—บ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐˜‡๐—ผ๐—ฟ๐—ด ๐—ฒ๐—ฟ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฎ๐˜ ๐—ท๐—ฒ ๐—ถ๐—ฒ๐˜๐˜€ ๐—ฏ๐—ถ๐—ท๐˜‡๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป๐˜ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฑ๐—ถ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฐ๐˜๐—ฒ ๐—ผ๐—บ๐—ด๐—ฒ๐˜ƒ๐—ถ๐—ป๐—ด. Weet je wie je doelgroep is en wat de behoeften zijn? En wat is het DNA van je binnenstad en hoe laat je dat zien aan je bezoekers?

3. Houd het klein, houd het simpel

๐—ช๐—ฒ ๐˜„๐—ถ๐—น๐—น๐—ฒ๐—ป ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ฐ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฟ๐˜‚๐—บ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ด๐—ฟ๐—ผ๐—ฒ๐—ป๐—ฒ๐—ป, ๐—บ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ ๐—ต๐—ฒ๐—ฏ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป ๐—ด๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ถ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฒ ๐˜„๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ ๐—บ๐—ผ๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป ๐—ฏ๐—ฒ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ป. Start klein met bijvoorbeeld een containertuintje vanย CityGardย en je zult merken dat de volgende stap daarna makkelijker gaat. Wil je bezoekers wat vertellen over je centrum? Gebruik papier, zoals kaartjes of stickers. En maak het creatief en lekker out of the box, daar houden we van.

Hoe pak je dat aan in jouw binnenstad?

Samen brainstormen over ideeรซn voor jouw centrum? Neem contact op!