Waarom citymarketing?

Door:  Marleen Strien

Citymarketing. Je ziet het in grote steden en in kleine dorpjes en kernen. In alle soorten en maten. Maar waarom zou je het doen? Drie goede redenen om er tijd en energie in te steken.
1. Positief imago

Citymarketing kan zeer nuttig zijn voor binnensteden, omdat het de leefbaarheid en het aantrekkelijkheid van de stad kan verbeteren voor de inwoners. Door middel van citymarketing kan de stad zich profileren en onderscheiden van andere steden, wat kan leiden tot een versterking van het imago en de uitstraling van de stad. Dit kan weer bijdragen aan een grotere trots en verbondenheid onder de inwoners van de stad.

2. Meer economische ontwikkelingen

Bovendien kan citymarketing ook bijdragen aan de economische ontwikkeling van de stad door het aantrekken van nieuwe bedrijven en investeringen. Dit kan leiden tot nieuwe banen en mogelijkheden voor de inwoners van de stad, wat weer kan bijdragen aan een betere levensstandaard en welzijn voor de inwoners.

3. Verbeteren van de leefbaarheid

Citymarketing kan ook een rol spelen bij het verbeteren van de openbare ruimte en het aanbod van voorzieningen en diensten in de stad. Door middel van citymarketing kan de stad zich richten op het verbeteren van bijvoorbeeld de kwaliteit van de lucht, het vergroenen van de stad, of het aanbieden van meer cultuur- en recreatiemogelijkheden voor de inwoners. Dit kan bijdragen aan een aangenamer en gezonder leefklimaat voor de inwoners van de stad.

Conclusie

Wil jij aan de slag met citymarketing in jouw binnenstad, centrum of kern, maar geen idee waar je moet starten? Stuur ons een berichtje. We denken graag met je mee!