Hoe de Woerdense Koeiemart een Snertweek werd

De Woerdense Koeiemart is misschien wel het grootste evenement van heel Woerden. Maar in 2020 ging alles helemaal anders en stond ook de Koeiemart op losse schroeven. De commissie die de Koeiemart organiseert had al in juni besloten dat er helemaal niets georganiseerd kon worden, na pittige discussies met de gemeente Woerden.

Dat jaar zouden er geen koeien op het Kerkplein staan, geen grote najaarsmarkt met een eindeloze rij aan kramen en goeie koopjes. Geen families die samenkomen om samen snert met poffertjes te eten en geen bier drinken tijdens de Nacht voor Woerden.

Boost your innercity vond dat er toch wat moest gebeuren en broedde op een alternatief. De Koeiemart leeft in het hart van de Woerdenaren dus bedachten we in samenwerking met Mirte Damen en Nieck Engelhart een mooi programma van 5 corona-proof activiteiten in de week rondom de Koeiemart, de Snertweek.

Mirte Damen maakte samen met Jessica Rateland een prachtige film over hoe de koeien in opstand komen, omdat ze garanties willen dat de Koeiemart kan blijven bestaan. Bram van der Vlugt heeft het in het filmpje al over wat er allemaal WEL te doen is in Woerden en verwijst hierbij naar deze week.

Onze Snertplannen zijn niet onopgemerkt gebleven. Je kunt alles teruglezen in de mooie artikelen die geschreven zijn:

We hebben ontzettend veel leuke reacties gekregen en we hopen dat in 2021 niet nodig is om nog steeds afstand van elkaar te houden. Maar wie weet is er met de Snertweek wel een mooie extra traditie ontstaan.