Waarom Woerdenaren eindelijk niet meer klagen over de feestverlichting

Het ging mis toen het bestuur van BIZ Vereniging Stadshart Woerden het tijd vond voor wat nieuws. En dus kwam er een compleet nieuwe invulling van de feestverlichting in de stad. Leuk idee, maar de uitvoering viel tegen vond zowel het bestuur als de rest van Woerden. Het waren een paar discolampen op een paal. Daar wordt het nog geen kerst mee.

Toen Boost your innercity de opdracht kreeg om de marketing te doen voor Stadshart Woerden, was de feestverlichting een van de eerste thema’s waarover we mee mochten denken. De eerste toevoeging werd het wapen van Stadshart Woerden in een brede overspanning over de weg.

Dit was al een stuk beter, maar er bleef behoefte om ook een aantal losse plekken waar een overspanning niet mogelijk was, sfeervol te verlichten in Woerdens thema. Daarvoor heeft Marleen nieuwe ornamenten ontwikkeld in samenwerking met het bestuur en Homan.

Deze ornamenten waren het resultaat. Wat het ontwerp bijzonder maakt is dat het zowel sfeervol en herkenbaar is in het licht en in het donker. Het wapen is een sticker op acryl en rondom de sticker is een lijn gegraveerd die samen met de verlichting ervoor zorgt dat het wapen echt gaat stralen. Samen met de rest van de feestverlichting is het nu een mooi geheel en waren de ondernemers en de inwoners afgelopen jaar voor het eerst tevreden.

Dit ornament is niet onopgemerkt gebleven in andere steden en dit jaar zijn er bij Homan diverse aanvragen om iets vergelijkbaars te verzinnen. Ons idee is zelfs de basis voor de verlichting in Amsterdam PC Hooftstraat. Hadden we nu maar een patent aangevraagd 😉