Groot doolhof op het kerkplein in Woerden

Het centrale kerkplein in het Stadshart van Woerden is de plek voor de markt op woensdag en zaterdag. Maar als er geen markt is, is het kaal. Daardoor lag er al lang de wens vanuit de Vestingraad (overlegorgaan met inwoners, ondernemers, cultuur, gemeente en vastgoed) om het plein wat gezelliger te maken. Er werd eerst een enquete gedaan welke invulling bewoners het leukst vonden en de uitslag was een labyrint voor kinderen. En wat is er nou leuker dan een labyrint in de vorm van Vestingstad Woerden?

Boost your inner city maakte een ontwerp wat door de Vestingraad werd goedgekeurd. Kinderen kunnen in het doolhof op zoek naar het slot en de sleutel. Op 30 september 2021 werd het labyrint van 10 bij 10 meter op het plein gebrand. Het is mooi om te zien dat kinderen er veel gebruik van maken en hun eigen fantasie gebruiken in het spel. Lukt het ze om de sleutel en het slot te vinden én hiermee de puzzel op te lossen?

Het materiaal is een soort thermoplast die een bedrijf dat wegmarkeringen doet heeft aangebracht.

Lees er meer over op IndeBuurtWoerden.