Ambachtelijke producten in de spotlight met culinaire wandeling

Woerden is een stad waar vroeger al veel werd gemaakt, namelijk een rijke historie met dakpannen en kaas. De consument heeft groeiende interesse in producten met een verhaal. Ambachtelijk, handgemaakt, waarvan je weet waar het vandaan komt en hoe het hoe het wordt gemaakt. 

Deze kans hebben Patricia en ik aangegrepen door het ontwikkelen van ons eigen keurmerk, namelijk Woerdens Eigen! Producten met dit keurmerk zijn unieke producten die ontwikkeld zijn binnen de gemeente Woerden. Het eigenwijze DNA is hierin terug te vinden. De winkels waar de Woerdens Eigen producten verkocht worden, herken je aan de sticker op de deur en het Woerdens Eigen display. Voor het Stadshart hebben Patricia en ik korte filmpjes (max 1 minuut) ontwikkeld over hoe het gemaakt wordt en ook is er een culinaire wandeling langs deze ambachtelijke ondernemers. De reacties van zowel Woerdenaren als niet-Woerdenaren zijn ontzettend enthousiast!

Filmpje van een van de Woerdens Eigen producten – chocolade die vanaf de boon tot aan de reep zelf gemaakt wordt

Slechts een handjevol chocolademakers starten ook daadwerkelijk met de cacaoboon als basis. De Truffel in Woerden maakt hun eigen chocolade en dat is uniek in Nederland en proeft heel anders dan je gewend bent. Tijdens de Food Tour is het verschil te proeven.

Impressie van de wandeling